Een breed pakket in Analoge en Digitale Audiotechniek

Spraak Versterking
Background Music
Omroep & Ontruiming
Microfoon Techniek
PA Systemen
Mobiele Geluidsets
Vergaderdiscussie
Ringleiding

 

Spraak Versterking

Deze audio installaties worden toegepast in o.a. Kerken, Vergaderruimtes, Raadszalen, etc. Het gaat hier vaak om multifunctionele ruimtes met soms een moeilijke akoestiek. De opbouw van een dergelijk systeem bestaat meestal uit een DSP (Digitale Sound Processor) waarin op digitale wijze instellingen opgeslagen kunnen worden. Met een speciaal bedienpaneel kan de klant op eenvoudige wijze de benodigde preset oproepen en volumes aanpassen. Ook wordt bij dit soort toepassingen gekeken naar het het meest geschikte luidsprekers systeem. Om reflecties naar boven te voorkomen worden vaak "array" systemen toegepast.

 

Referenties o.a.

Boomhof Kerk Gramsbergen
Grote Kerk Vriezenveen
Gereformeerde Kerk Wierden 
Gereformeerde Kerk Vroomshoop
Vrijgemaakte Kerk Den Ham
Vrijgemaakte Kerk Bergentheim

Top

Background Music & Multi Zone Systemen

Onder de Multi Zone systemen verstaan we de geluidssystemen waarbij het geluid, wat kan bestaan uit omroep of muziekweergave, in diverse zalen of ruimtes kan worden bediend doormiddel van een Touch paneeltje of wandregelaar. De mixer en versterkerapparatuur worden centraal opgesteld in een audio rack, evenals de muziekbronnen zoals Tuner, muziekcomputer CD speler, etc. Vanuit elke ruimte (ook wel zone genoemd) kan het volume geregeld, en een muziekbron gekozen worden. De zones kunne ook als het nodig is samengevoegd worden als één zone. Dit soort systemen worden veel toegepast in zwembaden, sportcomplexen, zalencentra en grote showrooms.

Referenties o.a.

Baan Mercedes hengelo
Zwembad de Hoge Bomen Naaldwijk
Zwembad Het Wedde Voorschoten
Drabo Machinefabriek Hardenberg
Activiteitencentrum "het Punt" Vroomshoop
Hof van Saksen Rolde
x
x
x

Top

Omroep & Ontruiming "Klasse A"

Voor grote publieke ruimtes kan de eis gesteld worden dat er een ontruimingsinstallatie volgens “Klasse A” moet worden geïnstalleerd. Deze heeft tot doel om in het geval van een calamiteit, zoals bijvoorbeeld brand, het aanwezige publiek te waarschuwen en ervoor te zorgen dat deze mensen op ordelijke wijze worden geëvacueerd. Diverse onderzoeken hebben aangetoond dat alarmering met gesproken woord het aanwezige publiek sneller van de situatie doordrongen is en dus ook sneller het gebouw zullen verlaten.

Referenties o.a.

BEN 2 - Rotterdam
Dierenpark - Emmen
Hof van Saksen - Rolde

Top

Microfoon Techniek

De afgelopen twee jaar is het steeds dichterbij gekomen, “oude” draadloze microfoons moeten worden vervangen nu het kabinet de 800 MHZ-band twee jaar geleden voor miljarden euro's heeft geveild aan mobiele providers. Door de explosieve groei van smartphones en mobiele data hebben zij  meer bandbreedte nodig. KPN, Tele2, T-Mobile en Vodafone zijn momenteel druk bezig hun 4G-netwerken uit te rollen. Nu al hebben steeds meer gebruikers van draadloze microfoons last van storingen. Bent u al voorzien van een systeem in de juiste frequentieband ?

Referenties o.a.

Diverse Kerken
van der Valk - Veenendaal
Toneel ver. Vorie Vana - Beerzerveld

     

Top

PA Systemen voor Live Muziek

Vanuit het verleden hebben wij als Brom & Ruis de nodige ervaring met PA systemen, zo'n 15 jaar hebben wij gewerkt met life muziek op grote en kleine systemen. Een PA systeem is een geluidssystemen dat bestaat uit zware eindversterkers met de nodige luidsprekers. Dit kan varieren van grote installaties (line array) tot een klein setje met twee luidsprekers. De systemen worden toegepast in situaties waarbij meer dan achtergrondmuziek nodig is, zoals bijvoorbeeld in theaters, culturele centra, discotheken, maar ook bijvoorbeeld sportvelden ect.

Referenties o.a.

Theater Het Punt - Vroomshoop
Discotheek De Harder - Harderwijk
Vechtdal college - Hardenberg
Vechtdal college - Dedemsvaart
Theater de Gashouder - Dedemsvaart

Top

Mobiele Geluidsets

Naast de vaste PA systemen zijn er ook artiesten of sprekers die op diverse locaties hun show of presentatie moeten geven. Hiervoor zijn mobiele PA installaties beschikbaar, ook weer in diverse varianten. Indien gewenst kan alle apparatuur in degelijke flightcases geleverd worden zodat de apparatuur "road" bestendig is. Naast deze grotere systemen is er ook voor de kleine opstellingen een compacte Bose L1 set beschikbaar, eenvoudig in gebruik en met de nodige opbergtassen goed vervoerbaar.

Referenties o.a.

Hotel van der Valk - Veenendaal
Begravenisvereniging - Vroomshoop
Duo "Tisniks" - Beerzerveld
Entertainer H. Veenstra - Almere

Top

Vergaderdiscussie

Bij diverse gemeentes en overheidsinstellingen hebben wij vergaderdiscussie systemen geinstalleerd. Zowel de "draadloze" als "bedrade" variant, in veel gevallen in combinatie met een camera registratie systeem. Ook zijn diverse systemen inmiddels geüpgraded naar de betere beeldkwaliteit met HD camera's. Door de steeds grotere wordende groep "WiFi" gebruikers komen frequentiebanden waarin vergadersystemen gebruikt worden nogal eens in de problemen. De juiste WiFi inrichting kan hierbij in sommige gevallen uitkomst bieden.  

Referenties o.a.

Gemeente Twenterand - Vriezenveen
Regio IJsselvecht - Zwolle
Gemeente Coevorden - Coevorden
Gemeente Hof van Twente - Goor

 

Top

Ringleiding

Een ringleiding zorgt ervoor dat slechthorenden met een hoortoestel het geluid van een spreker, TV,  radio of het geluid in bijvoorbeeld een concertzaal of kerkgebouw kunnen beluisteren zonder storend omgevingsgeluid. Een geluidssignaal afkomstig van een installatie of van een microfoon wordt hierbij aangesloten op een ringleidingversterker. Wel dient men rekening te houden met de ontwikkelingen van gehoorapparaten. Door de steeds kleinere modellen is bij sommige hoortoestellen is geen T-stand aanwezig ! Dit geeft nogal eens onbegrip bij oudere gebruikers.

Referenties o.a.

Diverse kerken
Vrijgenmaakte Kerk - Bergentheim
Raadszaal Gemeente Twenterand - Vriezenveen
Grote Kerk - Vriezenveen
Aula Vechtdal college - Hardenberg